Doorgaan naar content

Vraagpunt

Leerpunt is er voor de leerkrachten. Heb jij een vraag, probleem of situatie en wil je die graag voorleggen? Laat het ons weten door het formulier in te vullen. Deze vragen kunnen bijdragen aan de lijst van thema’s die Leerpunt zal laten onderzoeken.

Hoe werkt het?

Het Vraagpunt-formulier laat toe een vraag over het leren van leerlingen, didactisch handelen als leerkracht of schoolteam te signaleren aan het Leerpunt-team.

Voor rapportage-doeleinden worden ook functiespecifieke gegevens verzameld.

Het invullen vraagt 5 à 8 minuten tijd.  

Op zoek naar meer onderzoek?

Toolkits

Welke klas- of schoolpraktijk heeft een positief effect op leerprestaties, tegen welke kost en hoe betrouwbaar zijn die resultaten? Internationaal wetenschappelijk onderzoek hierover wordt samengevat in twee toolkits, ontwikkeld door de Britse organisatie ‘The Education Endowment Foundation’ (EEF).

Leidraden

Leerpunt zal leidraden laten ontwikkelen om leerkrachten concrete handvaten te bieden om met een bepaalde aanpak aan de slag te gaan. Een leidraad wordt ontwikkeld in samenwerking met het onderwijsveld. Onderzoeksrapporten worden opgesteld na onderzoek over onderwerpen waarover het Vlaamse onderwijs richtlijnen kan gebruiken, maar nog niet (voldoende) onderzocht zijn.